Verschil tussen werken en waardecreatie

Hoe creëer je waarde? Voor een organisatie, team, professionals? Voor de ander en jezelf?

Mensen hebben zoveel verschillende gezichten. Ze hebben vele verhalen, ervaringen en talenten.

Bij de eerste ontmoeting delen we meestal slechts dat ene verhaal met elkaar, die ene ervaring en vandaaruit zien we wat we met elkaar gemeen hebben en wat niet. Wat we voor elkaar kunnen betekenen en wat niet.

Ontmoeten we elkaar vaker dan ontdekken we de andere gezichten en talenten van elkaar. Leren we de ander ook op een andere manier kennen.

Dat gebeurt niet vanzelf. Dat gebeurt alleen als we ons in elkaar verdiepen. Vragen stellen. Doorvragen en luisteren. Verbinden is de crux. Altijd!

Zowel privé als zakelijk is dit voor mij een vanzelfsprekendheid. En gelukkig is dat ook wat ik oprecht leuk vind. Ik zou het trouwens een cruciale randvoorwaarde willen noemen voor het effectief uitoefenen van mijn vak: op zoek gaan naar die andere kant, met open vizier kijken en de mens achter de professional zien.

Vanuit verschillende perspectieven samen bepalen wat het vraagstuk is. Multidisciplinair, op verschillende niveaus en naast kennis ook houding, gedrag en emoties in ogenschouw nemend. Om vervolgens een passend plan te maken van hoe nu verder.

Bovenstaande besefte ik des te meer na mijn afspraak vandaag met Nathalie Hagenstein. Ze was jaren geleden mijn campagnemaker bij Museum Prinsenhof Delft, toen mijn fotograaf voor Klik Consult, vandaag een soort van mijn klant als startende ondernemer. Maar steeds meer zijn we gewoon twee mensen met onze eigen uitdagingen en kwetsbaarheden.

En precies dat maakt het verschil tussen werken en #waardecreatie. Laat dat nou net zijn wat ik wil. Waarde creëren voor organisaties, teams en professionals.

En wat wil jij?

#changemanagement#businessdevelopment#commercie#sales#scaleup
Klik ConsultBureau Nathalie Hagenstein

Meer blogs

Eugenie Simon Klik Consult FUCK YOU changemanagement

F*CK YOU

Het is hem weer gelukt. De kunstenaar* met de (blad)gouden handjes. Dit keer geen F*CK IT middelvinger, maar een wijzende wijsvinger. Het

Eugenie Simon Klik Consult changemanagement reflecteren

Sta stil. Als je verder wilt.

Wanneer je op zoek bent naar een oplossing. Wanneer je wilt weten wat je moet doen. Wanneer je verder wilt. Ga dan

Eugenie Simon Klik Consult weerbaarheid veerkracht

Uitgaan van het tegenovergestelde

Hoe kun je weerbaar blijven en veerkracht behouden? Laten we het eens totaal anders bekijken en uitgaan van het tegenovergestelde. Ik vraag

Hi, let's keep inspired

Neem direct contact op