No Ego, please

Als het klikt tussen jou en de ander, dan voel je dat meteen en weet je dat je samen kunt bouwen. Als het niet klikt voel je dat ook meteen. Wat doe je dan?

Ik maakte het vorige week mee. Ik had een boeiend gesprek met een potentiële opdrachtgever dat behoorlijk fel werd. We doken steeds dieper in de materie, kritische vragen werden op me afgevuurd en opgetrokken wenkbrauwen maakten het geheel af.

Ho! Wacht eens even, wat gebeurt er?! We zaten duidelijk niet op één golflengte. Zij was met de inhoud bezig, ik met de persoon. We beseften het beiden en spraken het uit.
De crux is om te ontdekken welke insteek de ander heeft: zoekt hij aansluiting op kennis, bij de persoon, op gevoel of op basis van gedrag?

Mijn ervaring is dat in eerste instantie altijd één van deze vier domineert. Meestal heb ik heel snel door welke het is. En wanneer dat een keer niet zo is, dan komt het doordat ik te veel met mezelf bezig ben.
Je goed inleven in de ander en van daaruit samen tot vervolgstappen komen, kan alleen als je zonder oordeel, belemmering en ego luistert.

Mijn gesprek liep uiteindelijk heel mooi af. Doordat we het e.e.a. naar elkaar uitspraken konden we elkaar ook weer vinden. Op inhoud én op de persoon. Klik!

#effectiefleiderschap #zelfbewust #wakeupcall
Foto Prisca Visser

Meer blogs

Eugenie Simon Klik Consult FUCK YOU changemanagement

F*CK YOU

Het is hem weer gelukt. De kunstenaar* met de (blad)gouden handjes. Dit keer geen F*CK IT middelvinger, maar een wijzende wijsvinger. Het

Eugenie Simon Klik Consult changemanagement reflecteren

Sta stil. Als je verder wilt.

Wanneer je op zoek bent naar een oplossing. Wanneer je wilt weten wat je moet doen. Wanneer je verder wilt. Ga dan

Eugenie Simon Klik Consult weerbaarheid veerkracht

Uitgaan van het tegenovergestelde

Hoe kun je weerbaar blijven en veerkracht behouden? Laten we het eens totaal anders bekijken en uitgaan van het tegenovergestelde. Ik vraag

Hi, let's keep inspired

Neem direct contact op