Paradox

Lessons learned nr. 3

Starting UP or scaling UP? Slow DOWN first. Lekker paradoxaal, maar oh zó waar!

Tijdens mijn presentatie voor Fuckup Nights The Hague vertelde ik dat één van mijn inzichten was dat ik te weinig in mijn hangmat had gelegen.

De belangrijkste voorwaarde om je bedrijf succesvol te laten groeien is namelijk om eerst te VERTRAGEN. Je mist kritieke signalen als je té druk bent met alleen maar GAAN.

Dus heb ik geleerd momenten van reflectie te creëren en dat betekent leren v-e-r-t-r-a-g-e-n. Of zelfs STIL STAAN. Daarna ben ik in staat om te versnellen.


Laat je als ondernemer niet (ver)leiden door executiedrang, symptoombestrijding en instrumentele oplossingen. Dat is contraproductief. Heb het lef eerst terug te gaan naar het fundament van je organisatie. Dus eerst vertragen om daarna te kunnen versnellen. Vragen die hierbij passen zijn: wie is mijn bedrijf, hoe ziet het DNA er uit, wat is onze bedrijfsidentiteit?

Persoonlijk is het hetzelfde. Als je gas terug neemt, komt er ruimte om jezelf af te vragen of je doet wat je écht wilt, of je er energie van krijgt? En als het antwoord nee is, of “Ik weet niet wat ik wil…”, durf dan in die hangmat te gaan liggen en even ‘niets’ te doen zodat je dáár eerst achter komt.


#lef Wordt vervolgd.

Meer info op https://eugeniesimon.com/bedrijfsidentiteit-en-dna/

Meer blogs

Eugenie Simon Klik Consult FUCK YOU changemanagement

F*CK YOU

Het is hem weer gelukt. De kunstenaar* met de (blad)gouden handjes. Dit keer geen F*CK IT middelvinger, maar een wijzende wijsvinger. Het

Eugenie Simon Klik Consult changemanagement reflecteren

Sta stil. Als je verder wilt.

Wanneer je op zoek bent naar een oplossing. Wanneer je wilt weten wat je moet doen. Wanneer je verder wilt. Ga dan

Eugenie Simon Klik Consult weerbaarheid veerkracht

Uitgaan van het tegenovergestelde

Hoe kun je weerbaar blijven en veerkracht behouden? Laten we het eens totaal anders bekijken en uitgaan van het tegenovergestelde. Ik vraag

Hi, let's keep inspired

Neem direct contact op