Tinder voor ondernemers

Lessons Learned #2

Ondernemen. Het is één grote #TinderChallenge! Het draait allemaal om het vinden van de perfecte match.

Mijn #FuckUps bij het opschalen van Klik leerden me o.a. dat het gaat om de #cohesie tussen de 3H’s. Mijn conclusie was dat duurzaam succes van mijn scale-up initiatieven uitbleef, doordat ik niet altijd de juiste balans (meer) had tussen mijn 3H’s.


Wat zijn je drijfveren, wat zegt je HEART? Zodra je dat weet, kan je HEAD aan de slag met het maken van een plan van aanpak. Maar je plan kan nog zo goed zijn, je moet wel in staat zijn om het ook uit te kunnen voeren. HEALTH in de zin van mentale en fysieke weerbaarheid is daarbij de crux.

Er waren meer mismatches waardoor resultaat uitbleef. De 2e had te maken met de 3H’s van de initiatieven zelf. Want ook een bedrijf heeft 3H’s. Je hebt het DNA, lees #bedrijfsidentiteit. Van daaruit volgt de STRATEGIE en vervolgens de MEDEWERKERS die deze uitvoeren. Net zoals bij de persoonlijke H’s moet ook tussen deze 3 elementen cohesie zijn. En die was er niet of niet genoeg.

Tot slot, de 3e noodzakelijke Klik. Dat is die tussen jou als persoon en de onderneming. “It’s a match!” Als vanzelf ontstaat er dan een constructieve relatie. Maar zo ver kwam het dus niet.

Wordt vervolgd…

#inzicht

Meer blogs

Eugenie Simon Klik Consult FUCK YOU changemanagement

F*CK YOU

Het is hem weer gelukt. De kunstenaar* met de (blad)gouden handjes. Dit keer geen F*CK IT middelvinger, maar een wijzende wijsvinger. Het

Eugenie Simon Klik Consult changemanagement reflecteren

Sta stil. Als je verder wilt.

Wanneer je op zoek bent naar een oplossing. Wanneer je wilt weten wat je moet doen. Wanneer je verder wilt. Ga dan

Eugenie Simon Klik Consult weerbaarheid veerkracht

Uitgaan van het tegenovergestelde

Hoe kun je weerbaar blijven en veerkracht behouden? Laten we het eens totaal anders bekijken en uitgaan van het tegenovergestelde. Ik vraag

Hi, let's keep inspired

Neem direct contact op